Orenda

Nederland, 1869. In haar villa op de Lange Voorhout in Den Haag opent Alexandrine Pieternella Françoise Tinne een expositie over haar reizen. Ze is een excentrieke, schatrijke freule, die half Afrika heeft doorkruist met haar moeder, tante en metalen hemelbed. Er wordt gefluisterd dat Alexandrine een speciale opdracht heeft, voor een select aantal genodigden. Maar wat die opdracht is, zal nooit duidelijk worden. Diezelfde avond komt freule Tinne door een moordaanslag om het leven.

Beschuldigingen vliegen over en weer. Naar Adolf Frans Josef graaf von Königsmark, de afgewezen verloofde van Alexandrine. Naar het Afrikaanse huispersoneel dat – voor de standaarden van die tijd – ongewoon veel vrijheid en zeggenschap heeft. En tenslotte naar Orenda Industries Limited, een brandstofmaatschappij die is overgewaaid uit Canada en Engeland. Orenda is de brandstof van de toekomst en belooft vooruitgang waar voorheen alleen maar van gedroomd kon worden. Had Orenda een belang bij de dood van Alexandrine? Of is het juist Orenda dat bedreigd wordt? Met meer vragen dan antwoorden begint een groepje reizigers aan een lange expeditie.

Welkom bij Orenda, een avonturen-, mysterie- en intrigelarp die speelt in het alternatieve Nederland van 1869. Een land van expedities en koloniale oorlogen. Van industrialisering, armoede en kinderarbeid. Van grote sociale verschillen, van grote ontdekkingen en overwinningen. En van orenda, een nieuwe brandstof, die vooruitgang belooft die iedere fantasie te boven gaat.

Aankomende evenementen

Informatie

Hieronder vind je meer informatie.