Idolum

Idolum speelt zich af in het zuidoosten van Europa. De geschiedenis heeft een andere wending genomen en de kaart van Europa ziet er anders uit. Volksgeloof bevat een kern van waarheid. De setting is losjes gebaseerd op het leven in de periode 300-600 CE.

Na de val van het Romeinse rijk grepen de GalliŽrs en hun druÔdische orden de macht in het westen van Europa. Ondertussen rukten verscheidene Germaanse stammen op vanuit het noorden. De strijd die tussen deze partijen is losgebarsten, duurt nog immer voort.

In zuidelijk en oostelijk Europa ontstonden kleine stadstaten, koninkrijkjes en nieuwe stammen uit de resten van de Romeinse provinciŽn. Intrige, rivaliteit en onderlinge strijd is de orde van de dag. Er is niets dat de verschillende volkeren verbindt. Het zijn losse scherven beschaving, kwetsbaar voor vijanden. Ziekten zoals de zwarte dood, vegen hele dorpen van de kaart.

Grote stukken niemandsland omringen de bewoonde gebieden. Het is een wildernis waar bannelingen en roversbendes zich schuilhouden. Uitgestrekte wouden waar volgens de geruchten tovenaars en heksen zaken verrichten die het daglicht niet kunnen verdragen, en tal van mysterieuze plekken waar men op de hoede moet zijn voor onaardse verschijningen. Gevaarlijke en soms betoverend mooie entiteiten die de onbedachtzame reiziger naar zijn ondergang brengen.

Reizen is gevaarlijk, zelfs voor de degenen die zich bescherming kunnen veroorloven. Nieuws verspreidt zich langzaam en bevat slechts geruchten: geruchten over barbaarse volkeren uit het verre oosten die in aantocht zijn. Geruchten over Vandalen en Hunnen die complete koninkrijken omver werpen en plunderen, niets dan chaos achterlatend in hun tocht naar het westen.

Aankomende evenementen

Informatie

Hieronder vind je meer informatie.